Synsfeltscreening hos Mathiasen Optik i Skærbæk

Nethinden består af mere end 120 millioner sanseceller. Stopper nogle af disse celler med at fungerer, kan hjernen til en vis grad kompensere for de manglende synsindtryk. Er utallige celler holdt op med at fungerer optimalt, vil det føre til blinde pletter. En synsfeltscreening kan afsløre, om der er nogle blinde pletter.

Synsfeltforstyrrelser

Typisk bruger man den fremadrettede del af synsfeltet, hvor det perifere syn sjældent anvendes bevidst, men er afgørende for orienteringsevnen. Du ser fremadrettet, når du kører bil, men alligevel vil hjernen opfange synsindtryk fra det perifere syn, så du kan holde øje med sideveje og lignende. Det centrale og perifere syn kan dog rammes af sygdomme, og en synsfeltscreening hos Mathiasen Optik kan være med til at forebygge synshandicap.

Sådan foregår en synsfeltscreening hos din optiker i Skærbæk

En synsfeltscreening varer normalt 15 minutter. Screeningen udføres med et måleinstrument, hvor du kigger på et fast punkt på en skærm. Lysprikker vil tændes, og du skal sige, hvad du ser. Er der en eller flere lysprikker, du ikke kan se, kan det være tegn på, at nogle områder af synsfeltet ikke fungerer optimalt. Er der udfald, er det vigtigt at finde årsagen og igangsætte behandling om nødvendigt.