Synstræning hos Mathiasen Optik i Skærbæk

Dit syn har stor betydning for dit velvære. Det handler ikke bare om at kunne læse alt det med småt. Øjnene skal kunne samarbejde, det vil sige, at samsynet fungerer. Hovedpine, koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder og problemer med at fokusere er typiske tegn på, at samsynet ikke fungerer ordentligt. Heldigvis kan du ved hjælp af synstræning træne øjenfunktionen.

Er der behov for synstræning?

For at undersøge, om du har behov for synstræning, kræves en specialiseret prøve. Prøven anvendes ofte ved symptomer som dobbeltsyn eller træthed ved læsning. Fungerer samsynet ikke, kan du også opleve manglende koordination og motoriske problemer, såsom:

  • At have svært ved at orientere sig i trafikken.
  • At man lukker det ene øje ved læsning.
  • At man springer en linje over eller genlæser den samme linje, man lige har læst.
  • At have svært ved at gribe en bold eller balancere på en bom.

Hvis du oplever nogle af disse tegn, kan det være tegn på, at dine øjne har svært ved at arbejde sammen. Vi anbefaler derfor at bestille en tid hos din lokale optiker i Skærbæk og få en snak om synstræning.

Sådan fungerer synstræning i praksis hos din optiker i Skærbæk

Formålet med synstræning er at udvikle og forbedre dit syn, så du får en mere effektiv og præcis synsfunktion . Ved synstræning arbejder man ikke kun med synet men også med reflekser, koordination, balance og motorik. Et synstræningsforløb tilpasses dine behov, og alt efter hvilke problemer træningen skal afhjælpe, kan du opnå bedre læsefærdigheder, få styrket motorik, øget koncentration og bedre balanceevne. I praksis består et synstræningsforløb af hjemmeøvelser samt øvelser og praktisk vejledning hos optikeren. Man skal bruge 15-30 minutter om dagen, til gengæld opnår du hurtigt resultater gennem træningen. Træningen kontrolleres gennem hele forløbet af optikeren, og øvelserne justeres i takt med resultaterne.

DOWNLOAD VORES FOLDER OM SYNSTRÆNING